Γιατί οι αναλυτές «βλέπουν» συνέχεια του roller coster  για το bitcoin

Γιατί οι αναλυτές «βλέπουν» συνέχεια του roller coster για το bitcoin

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:02 Δημιουργία 25/05/21, 11:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι τα τρελά σκαμπανεβάσματα του κρυπτονομίσματος θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμα, κάνοντας λόγο για... ντόμινο συνεπειών

Μια τρελή εβδομάδα ήταν χωρίς αμφιβολία η προηγούμενη για όλους τους επενδυτές του κρυπτονομίσματος bitcoin μετά την πολύ μεγάλη πτώση της αξίας του για τρεις συνεχόμενες ημέρες, την οποία ακολούθησε η τάχιστη επιστροφή της τιμής του σχεδόν στα προηγούμενα επίπεδα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αναλυτές της Wall Street, είναι πολύ πιθανό αυτές οι δραματικές αυξομοιώσεις της αξίας του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος να συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι το bitcoin υπέστη πτώση 30% μέσα σε μία μέρα, την περασμένη Τετάρτη, πέφτοντας στα 30.000 $. Μόλις στα μέσα Απριλίου, το bitcoin είχε σημειώσει ρεκόρ, με την αξία του τότε να ανέρχεται στα 64.829 $. Η πτώση χαρακτηρίζεται δραματική ακόμη και για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία δεν διέπεται από ιδιαίτερη σταθερότητα. Η τελευταία φορά που το bitcoin σημείωσε πτώση αυτού του μεγέθους ήταν ο Μάρτιος του 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας.

Παρότι το bitcoin κατάφερε να ανακάμψει γρήγορα, φθάνοντας στα 39,000$ τη Δευτέρα, η αυξομείωση αυτή, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, ήταν απλά μία γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. «Το χτύπημα που έχουν δεχθεί τα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι απλώς μια γεύση από το μέλλον», δήλωσε ο Peter Berezin, Επικεφαλής Παγκόσμιας Στρατηγικής της BCA Research. «Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων θα έρθουν αντιμέτωπες με αυστηρότερες ρυθμίσεις. ... Στο εγγύς μέλλον, οι απώλειες στις αγορές κρυπτονομισμάτων θα μπορέσουν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, όπως οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας."

Ανάλογη είναι και η θέση των αναλυτών της JP Morgan. «Παρά την ανάκαμψη των τιμών σε περίπου 40 χιλιάδες δολάρια, τα δυναμικά σήματα, και ιδίως η μεγαλύτερη περίοδος αναδρομής, παραμένουν προβληματικά», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan. "Είναι πολύ νωρίς για να ανακοινώσουμε το τέλος της πρόσφατης πτωτικής τάσης του bitcoin" πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε