Κέρδη στην Ασία με φόντο τη Wall Street

Κέρδη στην Ασία με φόντο τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:06 Δημιουργία 25/05/21, 10:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι επενδυτές φαίνονται σε ετοιμότητα και πάλι για την ανάληψη ρίσκου, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό διεθνώς υποχωρούν

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, με φόντο τα αυξημένα κέρδη στη Wall Street.

Οι επενδυτές φαίνονται σε ετοιμότητα και πάλι για την ανάληψη ρίσκου, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό διεθνώς υποχωρούν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,65%, στις 28.548 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,77%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει μίνι άλμα 1,59%.

Την ίδια ώρα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai κινείται ισχυρά ανοδικά, στο +2,36%, με τον Shenzen να κερδίζει 2,04%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο 1,58%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε κέρδη 0,98%.

Η μετοχή της κινεζικής Xiaomi - και πάλι στο Χονγκ Κονγκ - σημειώνει άνοδο 4,88%, μετά την ανακοίνωση της FTSE Russell ότι η εταιρεία επανεντάσσεται στους δείκτες της. Νωρίτερα μέσα στον Μάιο, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αφαιρέσουν την Xiaomi από τη "μαύρη λίστα", η οποία απαγόρευε σε Αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην εταιρεία.

Η μετοχή της Tencent κερδίζει 4,1%, ενώ εκείνη της Alibaba σημειώνει ήπια κέρδη 0,2%.

Η μετοχή της ιαπωνικής SoftBank Group κέρδισε περί το 1%, ενώ εκείνη της νοτιοκορεατικής εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών (chips) SK Hynix σημείωσε επίσης άνοδο 1,5%.

Αν σου άρεσε κάνε