Κέρδη στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στα πρακτικά της Fed

Κέρδη στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στα πρακτικά της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:06 Δημιουργία 20/05/21, 11:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πρώτο πλάνο και η πορεία του Bitcoin

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed και με τους επενδυτές να έχουν επίσης το βλέμμα τους στραμμένο στην πορεία του bitcoin.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,67%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,40%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,73%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου καταγράφει άνοδο 0,30% και ο δείκτης της Ισπανίας επίσης ενισχύεται κατά 0,19%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,64% με τον κλάδο του ταξιδιού και της αναψυχής να ηγείται των κερδών και να ενισχύεται κατά 1,2%.

Tα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι κάποια μέλη της κεντρικής τράπεζας θα ήταν ανοιχτά σε μια συζήτηση για την περιστολή του γιγαντιαίου προγράμματος αγορών ομολόγων "κάποια στιγμή" στο μέλλον. "Ένας αριθμός αξιωματούχων επισήμανε ότι εάν η οικονομία συνεχίσει να σημειώνει ραγδαία πρόοδο προς τους στόχους [της κεντρικής τράπεζας], ενδεχομένως η κατάλληλη προσέγγιση θα ήταν κάποια στιγμή στις επόμενες συνεδριάσεις να ξεκινήσει η συζήτηση σε ένα σχέδιο για την προσαρμογή του ρυθμού των αγορών περιουσιακών στοιχείων", αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Απριλίου.

Αν σου άρεσε κάνε