Σε μεικτό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Σε μεικτό έδαφος οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:36 Δημιουργία 20/05/21, 09:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανησυχία για το ράλι του πληθωρισμού και αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχο της ανησυχίας που έχει διαμορφώσει το ράλι του πληθωρισμού και η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις μονάδες 28.098,25 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άλμα 38% τον Απρίλιο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά σχεδόν 13% σε μια ισχυρή ένδειξη ότι η ζήτηση από το εξωτερικό ανακάμπτει μετά την κρίση της πανδημίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,02%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 1,3%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Τζακάρτα ενισχύονται, ενώ στη Ταϊβάν υποχωρούν.

Στη Wall Street οι δείκτες υποχώρησαν την Τετάρτη, αν και έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά της ημέρας καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα πρακτικά της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής του Απριλίου για νέα στοιχεία όσον αφορά τα σχέδια της Federal Reserve.

Tα πρακτικά έδειξαν ότι κάποια μέλη της κεντρικής τράπεζας θα ήταν ανοιχτά σε μια συζήτηση για την περιστολή του γιγαντιαίου προγράμματος αγορών ομολόγων "κάποια στιγμή" στο μέλλον.

"Ένας αριθμός αξιωματούχων επισήμανε ότι εάν η οικονομία συνεχίσει να σημειώνει ραγδαία πρόοδο προς τους στόχους [της κεντρικής τράπεζας], ενδεχομένως η κατάλληλη προσέγγιση θα ήταν κάποια στιγμή στις επόμενες συνεδριάσεις να ξεκινήσει η συζήτηση σε ένα σχέδιο για την προσαρμογή του ρυθμού των αγορών περιουσιακών στοιχείων", αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Απριλίου.

Στο μεταξύ, τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν την κατρακύλα τους και σήμερα, με το Bitcoin να χάνει νωρίτερα πάνω από 6% στα 38.140 δολ. Μόλις πριν από ένα μήνα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ήταν σε ιστορικό υψηλό πάνω από τα 64.800 δολ.

Αν σου άρεσε κάνε