Στο «βαθύ κόκκινο» η Wall Street

Στο «βαθύ κόκκινο» η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:20 Δημιουργία 19/05/21, 17:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ισχυρό πρέσινγκ στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου

Στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς επανέρχονται οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Dow Jones διολισθαίνει 1,1% στις 33.673 μονάδες, διαγράφοντας τα κέρδη του Μαΐου. Ο Nasdaq κινείται 1,25% χαμηλότερα στις 13.137 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,3% στις 4.073 μονάδες.

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Microstrategy, μιας ακόμα εταιρείας που αγόρασε μεγάλη ποσότητα Βitcoin.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή του Coinbase.

Οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. Η Fed είχε διατηρήσει τον Απρίλιο τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, αλλά είχε αναγνωρίσει ότι υπάρχει κίνδυνος ανόδου του πληθωρισμού τους ερχόμενους μήνες.

Η κεντρική τράπεζα επιμένει ότι αυτές οι πιέσεις στις τιμές θα είναι παροδικές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,15% στα 63,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.875 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,64%.

Αν σου άρεσε κάνε