Χωρίς προσανατολισμό η Ασία

Χωρίς προσανατολισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:35 Δημιουργία 10/05/21, 09:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι επενδυτές «διαβάζουν» τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Δίχως σαφή προσανατολισμό κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Δευτέρας, με το βλέμμα στα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 266.000 τον Απρίλιο μετά την καθοδικά αναθεωρημένη αύξηση του Μαρτίου κατά 770.000, την ώρα που οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία για την ανεργία επίσης διέψευσαν τους αναλυτές που περίμεναν να μειωθεί, με τον δείκτη ανεργίας ωστόσο να αυξάνεται στο 6,1%. Τα στοιχεία αυτά άμβλυναν τους φόβους των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και σε αύξηση των επιτοκίων της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει κέρδη 1,68% και στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,51%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 0,25%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 0,11% και ο Shenzen διολισθαίνει 0,66%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,11%. Σημειώνεται πως οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν 1,3% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις αναλυτών για άνοδο 1,4% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας.

Αν σου άρεσε κάνε