Μεικτά σινιάλα στην Ασία μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall Street

Μεικτά σινιάλα στην Ασία μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:43 Δημιουργία 07/05/21, 09:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι επενδυτές «διαβάζουν» τα τελευταία στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το χθεσινό ράλι και τα νέα ρεκόρ στη Wall Street και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κινείται με μικρά κέρδη 0,1% στις 29.357,82 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,05%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,55%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της χώρας αναπτύχθηκαν με ρυθμό ταχύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 32,3% τον Απρίλιο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μετά από άνοδο 30,6% τον Μάρτιο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση παραμένει ισχυρή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση 21% τον Απρίλιο.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 43,1% μετά από άνοδο 38,1% τον Μάρτιο, επίσης ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 40%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν κερδίζουν 0,8% και 1,7% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε