Η BoE επιβραδύνει τον ρυθμό αγορών ομολόγων

Η BoE επιβραδύνει τον ρυθμό αγορών ομολόγων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:18 Δημιουργία 06/05/21, 16:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων σε 3,4 δισ. λίρες την εβδομάδα, από 4,4 δισ. λίρες την εβδομάδα

Επιβράδυνση του ρυθμού ομολόγων ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ αναβάθμισε πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας φέτος.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία επεσήμανε ότι δεν προχωρά σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της, διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,1% και το συνολικό μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων αμετάβλητο στα 895 δισεκ. Λίρες, όπως ανέμεναν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων σε 3,4 δισ. λίρες την εβδομάδα, από 4,4 δισ. λίρες την εβδομάδα σήμερα.

«Το αναμενόμενο σημείο ολοκλήρωσης του προγράμματος αγοράς παρέμεινε αμετάβλητο», ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας, προσθέτοντας ότι αυτή η λειτουργικού χαρακτήρα απόφαση «δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής».

Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας στο 7,25% συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμηση του Φεβρουαρίου για 5,0%.

Η αύξηση αντανακλά το μικρότερο του αναμενόμενου πλήγμα από το τρίτο lockdown του κορονοϊού που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και την παράταση των υψηλότερων δημόσιων δαπανών και των μειώσεων φόρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ τον Μάρτιο.

Η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε, ωστόσο, προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2022 στο 5,75% από την προηγούμενη εκτίμηση για 7,25%. Είπε επίσης ότι η οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στο προ της πανδημίας επίπεδό της το τελευταίο τρίμηνο του 2021, λίγο νωρίτερα συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2022 που ήταν η πρόβλεψη του Φεβρουαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε