Ασιατικές αγορές: Στην «πρέσα» η Ινδία, στο «κόκκινο» το ταμπλό - Άλμα για το «χαρτί» της Alibaba

Ασιατικές αγορές: Στην «πρέσα» η Ινδία, στο «κόκκινο» το ταμπλό - Άλμα για το «χαρτί» της Alibaba

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:39 Δημιουργία 12/04/21, 09:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η «βουτιά» στις αγορές της Ινδίας συμπαρασύρει σε πτωτικό έδαφος το υπόλοιπο ταμπλό

«Κατρακυλούν» οι αγορές στην Ινδία στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, συμπαρασύροντας στο «κόκκινο» και το υπόλοιπο ταμπλό.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nifty 50 «γράφει» απώλειες της τάξεως του 2,98% και ο BSE Sensex διολισθαίνει κατά 2,72%, τη στιγμή που ο κορονοϊός καλπάζει, με την πολιτεία Μαχαράστρα να κινείται σε τροχιά lockdown.

Την ίδια ώρα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 1,10% και ο Shenzhen component κινείται πτωτικά κατά 1,82%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng, χάνει 1,14%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχωρεί 0,72% ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κινείται κόντρα στο υπόλοιπο κλίμα και σημειώνει κέρδη 0,04%. Εν τω μεταξύ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει πτώση 0,38%.

Στις μετοχές, άλμα 8,17% για το «χαρτί» της Alibaba, καθώς οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές επέβαλλαν στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 18,23 δισεκατομμυρίων γουάν (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακών ελέγχων.

Στo μέτωπο των μάκρο, οι τιμές χονδρικής στην Ιαπωνία κατέγραψαν την πρώτη ετήσια αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη ότι η αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων ενισχύει τα εταιρικά περιθώρια, εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Οι αναλυτές ωστόσο, αναμένουν ότι αυτές οι πιέσεις θα παραμείνουν πιο ήπιες στην Ιαπωνία σε σχέση με τις ΗΠΑ, καθώς η αργή διάθεση των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επηρεάζει την εγχώρια κατανάλωση στην Ιαπωνία.

Αν σου άρεσε κάνε