«Βυθίστηκαν» οι αγορές σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ

«Βυθίστηκαν» οι αγορές σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:31 Δημιουργία 24/03/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απώλειες καταγράφονται στα ασιατικά ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης, εν μέσω ανησυχιών για τη διεθνή ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 2,39% και στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε "βουτιά" 2,04%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 1,30% και ο Shenzhen component υποχωρεί 1,46%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,28% ενώ στην Αυστραλία, κόντρα στο ρεύμα, ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,50%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Tencent στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,11%. Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο άτομα με γνώση, ότι ο ιδρυτής της Tencent συναντήθηκε με αξιωματούχους της Κίνας για την αντιμονοπωλιακή επίβλεψη αυτόν τον μήνα για να συζητήσει τη συμμόρφωση της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Shanghai Fosun Pharmaceutical Group στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 4,83%, καθώς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της BioNTech. Η Fosun Pharma είναι συνεργάτης της BioNTech στην ανάπτυξη και διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην ευρύτερη Κίνα.

Στην Ταϊβάν, η μετοχή της εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σημείωσε πτώση άνω του 2%, μετά την ανακοίνωση της Intel ότι θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια για την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων στην Αριζόνα.

Αν σου άρεσε κάνε