Προς ανασχηματισμό ο Ερντογάν με φόντο την «ευάλωτη» λίρα

Προς ανασχηματισμό ο Ερντογάν με φόντο την «ευάλωτη» λίρα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:38 Δημιουργία 23/03/21, 14:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο εξετάζει ο Τούρκος πρόεδρος - Προσπάθεια σταθεροποίησης για τη λίρα - Νέα «κατρακύλα» στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης - Τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης

Σε… ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου αναγκάζεται ο Τούρκος πρόεδρος, εν μέσω «κατάρρευσης» της λίρας και του χρηματιστηρίου στον απόηχο της απόφασής του να καθαιρέσει τον Αμπάλ από τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Την είδηση μετέφερε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NTV ο αντιπρόεδρος του κόμματος Mahir Unal, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο μεταξύ, την Τρίτη η τουρκική λίρα κάνει προσπάθεια σταθεροποίησης, αφότου χθες διολίσθησε σε ιστορικό χαμηλό. Συγκεκριμένα, η ισοτιμία της τουρκικής λίρας διαμορφώνεται σε 7,8 λίρες/δολάριο περίπου, κοντά στο χθεσινό κλείσιμο.

Παράλληλα, νέα «κατρακύλα» καταγράφουν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, εν μέσω έντονης αβεβαιότητας για τη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

Την ίδια ώρα, οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης σημειώνουν ότι αυξήθηκαν οι κίνδυνοι για την Τουρκία, καθώς ο αντικαταστάτης του Αμπάλ ενστερνίζεται τη θεωρία του Ερντογάν ότι τα υψηλά επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό.

«Η έλλειψη πληροφόρησης από τον νέο διοικητή για το θέμα αυτό και τα όσα έγραφε σχετικά έως και την περασμένη εβδομάδα, θεωρώ ότι είναι λόγοι για να είναι όλοι πραγματικά επιφυλακτικοί», είπε ο επικεφαλής της έρευνας της TWC για τις αναδυόμενες αγορές. «Το νόμισμα είναι ακόμη πολύ ευάλωτο και βέβαια είναι πιθανό να συνεχίσει να παρουσιάζει διακυμάνσεις έως ότου υπάρξει ξεκάθαρη κατεύθυνση», σημείωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε