«Κόκκινο» στην Ασία με το βλέμμα στο ντεμπούτο της κινεζικής Baidu

«Κόκκινο» στην Ασία με το βλέμμα στο ντεμπούτο της κινεζικής Baidu

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:57 Δημιουργία 23/03/21, 09:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το βλέμμα να στρέφεται στην κινεζική πολυεθνική εταιρεία Baidu, που κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,61% και ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,01%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,65% και στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 0,92% και ο Shenzhen component υποχωρεί 1,67%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,11%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Baidu έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, με τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άνοδο 0,24%. Η εταιρεία εντάσσεται σε μια μεγάλη λίστα με κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες που έχουν εισαχθεί στις ΗΠΑ και έχουν κάνει δευτερεύουσα εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba και JD.com.

Εν τω μεταξύ, πτώση σημείωσαν οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών στην Ασία. Η μετοχή της ιαπωνικής Softbank Group σημείωσε πτώση 0,17% ενώ η μετοχή της LG Electronics υποχώρησε 3,87%. Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της Tencent έχασε 0,24% ενώ η μετοχή της Meituan σημείωσε βουτιά 4,24%.

Αν σου άρεσε κάνε