«Βουτιά» 2% για τον Nikkei στα ασιατικά ταμπλό

«Βουτιά» 2% για τον Nikkei στα ασιατικά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:42 Δημιουργία 22/03/21, 09:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, με το βλέμμα επικεντρωμένο στην πτώση της τουρκικής λίρας μετά την καθαίρεση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έχαιρε σεβασμού στις αγορές.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε «βουτιά» 2,07% ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα χάνει 0,13%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 0,12% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite κερδίζει 0,96% και ο Shenzhen component προσθέτει 0,82%. Η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το ετήσιο προνομιακό επιτόκιο (LPR) στο 3.85%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των εμπόρων και των αναλυτών σε έρευνα του Reuters. Το LPR πενταετίας διατηρήθηκε επίσης σταθερό στο 4,65%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισες με κέρδη 0,66%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευάστριας τσιπ, Renesas Electronics, υποχώρησε περίπου 4% σήμερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για την επανεκκίνηση της παραγωγής σε μια εγκατάσταση που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά την Παρασκευή.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία, μεταξύ των εταιρειών που έχουν πληγεί από την έλλειψη τσιπ, υποχώρησαν επίσης τη Δευτέρα. Ειδικότερα, η μετοχή της Toyota σημείωσε πτώση 2,61%, ενώ οι μετοχές των Nissan και Honda υποχώρησαν 2,9% και 3,31% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε