«Πράσινη» η Ασία με «οδηγό» τη Fed

«Πράσινη» η Ασία με «οδηγό» τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:40 Δημιουργία 18/03/21, 09:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ευφορία επικρατεί στα ασιατικά ταμπλό στη συνεδρίαση της Πέμπτης, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 1,01%

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 1,62% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite επίσης ενισχύεται κατά 0,51%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,61%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί κατά 0,73% .

Η Fed διαμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της, ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς της κοντά στο μηδέν, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν "βλέπει” αύξηση επιτοκίων μέχρι το 2023, παρότι ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει τον στόχο του 2%, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της μέχρις ότου να δει απτά στοιχεία βελτίωσης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η Fed αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το τρέχον έτος, σημειώνοντας ότι αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,5%, έναντι 4,2% που ήταν η εκτίμησή της τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα με την αύξηση του ΑΕΠ, τα μέλη της επιτροπής προβλέπουν ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 4,5% από το τρέχον επίπεδο του 6,2%.

Αν σου άρεσε κάνε