Ασιατικές αγορές: Με φόρα από τα ιστορικά υψηλά στη Wall

Ασιατικές αγορές: Με φόρα από τα ιστορικά υψηλά στη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:58 Δημιουργία 16/03/21, 09:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με φόρα από τα νέα ιστορικά υψηλά της Wall Street έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,52%, στις 29.921,09 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 0,70%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng εισχύεται κατά 0,60%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 0,78% και ο Shenzhen Composite 0,82%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κέρδισε 0,39%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,80%, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές, όπως εκείνη της Commonwealth Bank.

«Το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ισχυρότερη ανάκαμψη τόσο εκεί όσο και παγκόσμια, γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερες εξαγωγές για την Κίνα, με τον συγχρονισμό της παγκόσμιας ανάκαμψης να μοιάζει να βρίσκει μεγαλύτερο βηματισμό σε σχέση με μία εβδομάδα πριν», τονίζει ο Stephen Innes, επικεφαλής διεθνών αγορών στην Axi, σε σημείωμά του.

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), με τους επενδυτές να αναμένουν τις εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε