Επιμένει... στα μεικτά «σινιάλα» η Ασία

Επιμένει... στα μεικτά «σινιάλα» η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:00 Δημιουργία 10/03/21, 09:59
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Επιμένουν στο ίδιο «σκηνικό» οι ασιατικές αγορές, οι οποίες και σήμερα, Τετάρτη αναζητούν κατεύθυνση, καταγράφοντας μεικτά πρόσημα, με το «βλέμμα» στο αμερικανικό οικονομικό πακέτο τόνωσης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,03% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,84%, με τον ενεργειακό τομέα να σημειώνει πτώση 2,11%.

Την ίδια ώρα, στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,60% ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,31%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχωρεί 0,05% ενώ ο Shenzhen component προσθέτει 0,70%.

Στα μάκρο της ημέρας, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού τον Φεβρουάριο στην Κίνα, εν μέσω αύξησης των τιμών εμπορευμάτων παγκοσμίως, ενώ οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν σε αποπληθωριστικό έδαφος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1,7% τον Φεβρουάριο, σε σχέση με την άνοδο κατά 0,3% τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων για άνοδο 1,4%. Ο κινεζικός PPI σημείωσε άνοδο 0,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,2% έναντι του προηγουμένου έτους, ενώ τον Ιανουάριο είχε μειωθεί 0,3%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση κατά 0,4%.

Τα καλύτερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αποδίδονται κυρίως στην υψηλότερη συγκριτική βάση με πέρυσι και στη σταθεροποίηση των τιμών τροφίμων.

Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,6% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Αν σου άρεσε κάνε