Δεν «έπεισε» τις αγορές ο Πάουελ

Δεν «έπεισε» τις αγορές ο Πάουελ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:35 Δημιουργία 05/03/21, 09:53
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ο Τζερόμ Πάουελ δεν «έπεισε», όπως όλα δείχνουν, για τις προθέσεις της Fed όσον αφορά τη διαχείριση των αναταράξεων στις αποδόσεις των αμερικανικών yields, με την Ασία να «απαντά» με απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Σε χθεσινή του ομιλία, η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον αγορών, επενδυτών κι αναλυτών, ο πρόεδρος της Fed προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, ο ίδιος έκανε λόγο για προσωρινή αύξηση, η οποία δεν αναμένεται να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να εγκαταλείψει την πολιτική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων.

Πάντως, ο Πάουελ δεν έδωσε μία «γεύση» για τη στρατηγική της Τράπεζας κόντρα στην εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 10ετής τίτλος κάνει νέο άλμα στο 1,57%, ενώ στην έναρξη του 2021 διαπραγματευόταν στο 0,93%.

Χθες, η Wall βρέθηκε στην «πρέσα» και πάλι, με τις τεχνολογικές απώλειες να διατηρούνται, ενώ σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 28.864,32 μονάδες, ενώ στα χαμηλά της ημέρας βρέθηκε να σημειώνει βουτιά 2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,04% στον απόηχο της ανακοίνωσης του Κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang στην ετήσια συνεδρίαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου ότι ο ετήσιος στόχος για την ανάπτυξη θα διαμορφωθεί πάνω από το 6%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P ASX 200 υποχώρησε πτώση 0,7%. Οι δείκτες υποχωρούν επίσης σε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Ινδονησία.

Αν σου άρεσε κάνε