Δυναμικό rebound από τις ασιατικές αγορές

Δυναμικό rebound από τις ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:02 Δημιουργία 01/03/21, 09:58

Δυναμικό rebound κάνουν οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα, εν μέσω ελπίδων για ταχεία έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης, καθώς και με ώθηση από το μακροοικονομικό «μέτωπο».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 2,41%, στις 29.663,50 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα οι αγορές είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 1,45% ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai ενισχύεται κατά 1,21% και ο Shenzen σημειώνει μίνι άλμα 2,46%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,74%.

Στη Νότια Κορέα, η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι οι εξαγωγές τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 9,5% σε ετήσια βάση, με τις εισαγωγές σε σχέση με τον προηγούμενο Φεβρουάριο να αυξάνονται επίσης κατά 14%, σε ένα σημάδι ότι η οικονομία της ασιατικής χώρας αυξάνει "ταχύτητα".

Όσον αφορά τον μεταποιητικό τομέα στην Ιαπωνία για τον Φεβρουάριο, έρευνα έδειξε επέκταση, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019. Ο δείκτης PMI Au Jibun κινήθηκε στο 51,4, με το 50 να συνιστά το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης, ενώ τον Ιανουάριο ο δείκτης κινείτο στις 49,8 μονάδες.

Στην έρευνα καταγράφεται βελτίωση σε πωλήσεις και παραγγελίες, καθώς και αύξηση εξαγωγών, η οποία αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης σε άλλες αγορές, κυρίως στην Κίνα.

Οι στηριζόμενες στις εξαγωγές ασιατικές οικονομίες "ποντάρουν" σε μια υγιή αμερικανική οικονομία προκειμένου να δοθεί ώθηση στο διεθνές εμπόριο, το οποίο έδειξε σημάδια στασιμότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καθώς η ανάκαμψη στην ευρύτερη περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού κερδίζει έδαφος, οι εμβολιασμοί αρχίζουν να επιταχύνονται σε σειρά ασιατικών χωρών.

Αν σου άρεσε κάνε