Sell-off στην Ασία

Sell-off στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:34 Δημιουργία 26/02/21, 10:11

Sell off καταγράφτηκε στα ασιατικά ταμπλό στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και τις βαριές απώλειες στη Wall Street χθες το βράδυ, με φόντο τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων που συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό στην επενδυτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η απόδοση στο 10ετές κινήθηκε πάνω και από το 1,5%, σημειώνοντας νέα υψηλά έτους. Μόλις πριν από δύο μήνες ήταν στο 0,92%.

Στην Ασία τώρα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 4% στις 28.966,01 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 3,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατρακυλά 3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 2%. Οι δείκτες υποχωρούν επίσης σε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Ινδονησία.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύονται τις τελευταίες ημέρες, αντανακλώντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και τις εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Αυτό έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα επιτόκια τους για να συγκρατήσουν τις τιμές. Ταυτόχρονα, η άνοδος των αποδόσεων μπορεί να κάνει τις μετοχές λιγότερο ελκυστικές σε σύγκριση με τα ομόλογα για κάποιους επενδυτές, οδηγώντας σε μαζικές ρευστοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στην κατάθεση του στο Κογκρέσο αυτό την εβδομάδα προσπάθησε πάντως να καθησυχάσει τους επενδυτές, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε