Κοντά στα 50.000 δολάρια το Bitcoin

Κοντά στα 50.000 δολάρια το Bitcoin

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 16/02/21, 13:46

TAGS

Νέο ρεκόρ σημείωνε το Bitcoin νωρίς την Τρίτη, πλησιάζοντας τα 50.000 δολάρια, συνεχίζοντας μια απότομη άνοδο που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το ενδιαφέρον μεγαλοεπενδυτών που αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά τα digital assets.

Όπως γράφει το Reuters, το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα είχε φτάσει τα 49.938 δολάρια, με άνοδο 70% φέτος- η οποία σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην ανακοίνωση της Tesla πως αγοράζει bitcoins αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και αρχίζει να αποδέχεται πληρωμές στο κρυπτονόμισμα.

Η κίνηση αυτή της Tesla είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς μεγάλων επενδύσεων που έχουν εκτοξεύσει το κρυπτονόμισμα από το περιθώριο των χρηματοοικονομικών στους εταιρικούς ισολογισμούς και την «αρένα» της Γουόλ Στριτ, καθώς αμερικανικές εταιρείες και συμβατικοί κατά τα άλλα money managers έχουν αρχίσει να αγοράζουν μεγάλα ποσά.

Το κρυπτονόμισμα, το οποίο δεν άξιζε σχεδόν τίποτα πριν από μια δεκαετία (ο Λάζλο Χάνιετς, software developer, είχε πληρώσει 10.000 bitcoins για δύο πίτσες) ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια μόλις στα μέσα του Δεκεμβρίου, μα πλέον είναι κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 50.000 δολαρίων.

Ψηλά βρίσκεται και το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, ethereum, που εξακολουθεί να κινείται κοντά στο ρεκόρ που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, στα 1.879 δολάρια.

Πέρα από την Tesla, το Bitcoin έχει αντλήσει ροές άνευ προηγουμένου από μεγάλους και μικρούς επενδυτές τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται πως το κρυπτονόμισμα είχε δημιουργηθεί από τον μυστηριώδη Σατόσι Νακαμότο, η πραγματική ταυτότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, και βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, η οποία λειτουργεί ως ένα δημόσιο αρχείο/ κατάστιχο συναλλαγών.

Αν σου άρεσε κάνε