Σε ρυθμούς ορκωμοσίας και η Wall Street

Σε ρυθμούς ορκωμοσίας και η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:26 Δημιουργία 20/01/21, 17:22

Στην ορκωμοσία Μπάιντεν έχει στραμμένο το βλέμμα η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,32% στις 31.033 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,39% υψηλότερα στις 13.382 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,67% στις 3.824 μονάδες.

Ο Μπάιντεν θα διαδεχτεί τον Ντόναλντ Τραμπ ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 19:00 ώρα Ελλάδας και κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του, στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix πραγματοποιεί ράλι 13%, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και τη δήλωση ότι εξετάζει την επαναγορά μετοχών.

Το Netflix ξεκίνησε το 2021 έχοντας φθάσει τα 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αυξάνοντας τον αριθμό τους το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2007, που το ίδιο εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) η βάση των πελατών του αυξήθηκε κατά 8,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι προβλέψεων των αναλυτών της Γουόλ Στριτ για αύξηση κατά 6,1 εκατομμύρια, χάρη και στις νέες δημοφιλείς σειρές του (Γκαμπί της Βασίλισας, Μπρίτζερτον και Στέμμα νέα σεζόν) ή τη νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ «Ο Ήλιος του Μεσονυκτίου». Για το πρώτο τρίμηνο του 2021, το Netflix ευελπιστεί να αυξήσει τους πελάτες του κατά έξι εκατομμύρια.

Άλμα 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Disney, ανταγωνίστριας του Netflix στην αγορά του streaming.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,2% υψηλότερα στα 53,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,7%, στα 1.859 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε