«Κόκκινη» εν αναμονή ανακοινώσεων η Ευρώπη

«Κόκκινη» εν αναμονή ανακοινώσεων η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:51 Δημιουργία 19/01/21, 18:33

Στις ΗΠΑ είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών, εν όψει των αναμενόμενων σχολίων της Τζάνετ Γέλεν, υποψήφιας υπ. Οικονομικών του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναλαμβάνει αύριο Τετάρτη τα καθήκοντά του.

Η πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Γέλεν, θα πει στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας την Τρίτη ότι η χώρα κατευθύνεται σε μια μεγάλη ύφεση, εκτός εάν «προβεί σε μεγάλες ενέργειες», σύμφωνα με αντίγραφο της προετοιμασμένης ομιλίας της που επικαλείται το NBC News.

«Ούτε ο εκλεγμένος Πρόεδρος, ούτε εγώ, προτείνουμε αυτό το οικονομικό πακέτο χωρίς να αναγνωρίζουμε το χρέος της χώρας. Αλλά τώρα, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να προβούμε σε μεγάλες ενέργειες. Μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι τα οφέλη θα ξεπεράσουν κατά πολύ το κόστος», αναφέρεται στα σχόλια της Γέλεν.

Στους δείκτες, ο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,16% στις 408,02 μονάδες,

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,18%, ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει 0,12% και ο γαλλικός CAC-40 πέφτει 0,29%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 χάνει 0,61% και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται καθοδικά σε ποσοστό 0,25%.

Αν σου άρεσε κάνε