Ανοδικά οι ευρωαγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:14 Δημιουργία 28/12/20, 11:13

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τους επενδυτές να αντιδρούν στην υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας στην μετά το Brexit εποχή καθώς και στην υπογραφή του σχεδίου νόμου για ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,53% στις 398,07 μονάδες.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,46% και ο γαλλικός CAC-40 προσθέτει 0,73%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 ενισχύεται κατά 0,71% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,86%. Ο βρετανικός FTSE 100 είναι κλειστός λόγω αργίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εντέλει το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία, που δέχεται βαρύ πλήγμα από τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου υπέγραψε επίσης το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας τομέων του ομοσπονδιακού κράτους, του επιλεγόμενου shutdown.

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές αντιδρούν στη νέα εμπορική συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας. Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου μετά το κλείσιμο των ευρωαγορών, μένει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια της Βρετανίας και της ΕΕ πριν λήξει η προθεσμία στις 31 Δεκεμβρίου.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η μετοχή της ιταλικής Saipem σημειώνει άνοδο 1,3% μετά την υπογραφή συμφωνίας με το ιταλικό ναυτικό. Παράλληλα, η μετοχή της γερμανικής Deutsche Post καταγράφει άνοδο 2,2% καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ρεκόρ κερδών για το 2020.

Αν σου άρεσε κάνε