Απώλειες στην Ευρώπη λόγω... «ασυμφωνίας» Brexit

Απώλειες στην Ευρώπη λόγω... «ασυμφωνίας» Brexit

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:47 Δημιουργία 18/12/20, 18:26

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αιτία της επενδυτικής απαισιοδοξίας φαίνεται να είναι η ...αλιεία, καθώς αποτελεί το κύριο εμπόδιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε, πριν το Brexit.

Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες:

«Είναι η ώρα της αλήθειας. Υπάρχει μια πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας αλλά ο δρόμος προς μια τέτοια συμφωνία είναι πολύ στενός. Μας μένει πολύ λίγος χρόνος, μόλις μερικές ώρες για να κινηθούμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με χρήσιμο τρόπο εάν θέλουμε αυτή η συμφωνία να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου».

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πως οι συνομιλίες είναι σε «σοβαρή κατάσταση» και ότι τώρα φαίνεται πολύ πιθανόν πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία εκτός κι αν αλλάξει ουσιαστικά η θέση της ΕΕ με την ίδια να απαντά πως έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά το γεφύρωμα των διαφορών σε ορισμένους τομείς, ειδικά στην αλιεία, θα είναι «πολύ δύσκολο».

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει απώλειες 0,31% στις 396,04 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,18% στις 13.641 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,45% στις 5.524 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει 0,44% στις 6.522 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,26%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 1,34%.

Αν σου άρεσε κάνε