Κλίμα αισιοδοξίας στη Wall για εμβόλιο και πακέτο τόνωσης

Κλίμα αισιοδοξίας στη Wall για εμβόλιο και πακέτο τόνωσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:22 Δημιουργία 14/12/20, 17:20

Στο «πράσινο» καλωσορίζουν οι αμερικανικοί δείκτες τη νέα εβδομάδα, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο και την επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο τόνωσης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,78% στις 30.280 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 12.503 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 3.692 μονάδες.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η διανομή των πρώτων δόσεων του εμβολίου της Pfizer σε διάφορα κέντρα εμβολιασμού στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στην εβδομάδα ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna.

Εν τω μεταξύ, ένα δικομματικό σχέδιο τόνωσης 908 δισ. μπορεί να κατατεθεί στο Κογκρέσο ως και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το σχέδιο θα είναι χωρισμένο σε δύο διακριτά μέρη, με το πρώτο να προβλέπει την καταβολή 748 δισ. για ανέργους και μικρές επιχειρήσεις και το δεύτερο να περιλαμβάνει πιο αμφιλεγόμενα μέτρα όπως η στήριξη πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων.

Στο ταμπλό, ενισχύονται οι μετοχές των εταιρειών που θα επωφεληθούν από τη διανομή του εμβολίου και ένα νέο πακέτο τόνωσης.

H μετοχή της Carnival Cruises καταγράφει άνοδο 6,3% και της American Airlines 3,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,7% υψηλότερα στα 46,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,4% στα 1.836 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,93%.

Αν σου άρεσε κάνε