Ελεγχόμενες απώλειες στη  Wall με το δημοσιονομικό πακέτο στο επίκεντρο

Ελεγχόμενες απώλειες στη Wall με το δημοσιονομικό πακέτο στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:21 Δημιουργία 08/12/20, 17:16

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφονται στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο τόνωσης.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones διολισθαίνει 0,07% στις 30.048 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 12.485 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,25% στις 3.682 μονάδες.

Oι αρχηγοί των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προσπαθούν να παρατείνουν την χρηματοδότηση της κυβέρνησης κατά μία επιπρόσθετη εβδομάδα ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

«Τα νέα από την Ουάσιγκτον ότι οι διαπραγματεύσεις για τη δημοσιονομική τόνωση έχουν ξεκινήσει και πάλι είναι μια θετική εξέλιξη» έγραψε αναλυτής της Baird. «Τούτο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο τόσο από υγειονομική όσο και από οικονομική άποψη» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 45,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 1.867 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει απώλειες έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 0,9%.

Αν σου άρεσε κάνε