Wall Street: Μεικτά πρόσημα μετά τα ρεκόρ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα μετά τα ρεκόρ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:21 Δημιουργία 07/12/20, 17:18

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ύστερα από τα επίπεδα-ρεκόρ της περασμένης Παρασκευής.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την έξαρση της πανδημίας, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις για την παροχή νέας δημοσιονομικής τόνωσης.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 30.111 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 12.508 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,14% στις 3.693 μονάδες.

To επενδυτικό κλίμα επηρέασε αρνητικά και το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζει να επιβάλει κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στον αποκλεισμό από το Πεκίνο εκλεγμένων βουλευτών της αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις για την έγκριση νέου πακέτου τόνωσης από το Κογκρέσο έχουν λάβει νέα ώθηση, μετά το νομοσχέδιο των $908 δισ. που παρουσίασε δικομματική ομάδα Γερουσιαστών.

«Φαίνεται πως οι αγορές κάνουν απλά μια ανάπαυλα, μετά το ράλι την περασμένη εβδομάδα και περιμένουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πακέτο τόνωσης», ανέφερε αναλυτής στο Reuters. «Πιστεύω ότι το νομοσχέδιο θα περάσει αλλά θα είναι μικρότερο από 908 εκατ. δολάρια», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,86% στα 45,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,27% υψηλότερα στα 1.845 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,215 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,939%.

Αν σου άρεσε κάνε