Ενισχυμένη η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για το Νοέμβριο

Ενισχυμένη η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για το Νοέμβριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:40 Δημιουργία 07/12/20, 09:38

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε πολύ περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα, σε μία ακόμα ένδειξη ότι ο κλάδος της μεταποίησης που είναι στενά συνδεδεμένος με τις εξαγωγές, βοήθησε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να έχει ένα σταθερό ξεκίνημα το δ΄ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,2% σε μηνιαία βάση μετά από το αναθεωρημένο ανοδικά ποσοστό του 2,3% τον Σεπτέμβριο και έναντι ανόδου 1,6% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο μεταξύ δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifo, έδειξε ότι οι προσδοκίες για την παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν επιδεινωθεί ευρέως για τους επόμενους μήνες, με τις βιομηχανίες προσανατολισμένες προς τους καταναλωτές να αισθάνονται πιο ανήσυχες για τις προοπτικές τους.

Ο δείκτης για τις προοπτικές της παραγωγής έπεσε αισθητά στις 5,5 μονάδες το Νοέμβριο από 16,3 μονάδες τον Οκτώβριο, με τον δείκτη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνει βουτιά στο -1 το Νοέμβριο από 39 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

«Οι βιομηχανίες προσανατολισμένες στον καταναλωτή ασθαίμουν, ενώ η φαρμακοβιομηχανία αντιθέτως ενισχύεται», δήλωσε ο Κλάους Γοχλράμπε του Ifo.

Αν σου άρεσε κάνε