Κερδών συνέχεια για τον χρυσό

Κερδών συνέχεια για τον χρυσό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:09 Δημιουργία 16/11/20, 22:07

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς η επαναφορά ολοένα και πιο αυστηρών lockdown στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δίνει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ελκυστική επένδυση σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας.

Η υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Νέας Υόρκης επίσης έδωσε ώθηση στο χρυσό. Ο μεταποιητικός δείκτης Empire State της New York Fed έχασε 4,2 μονάδες και υποχώρησε στις 6,3 το Νοέμβριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Η είδηση πάντως ότι το πειραματικό εμβόλιο της Moderna εμφανίζει αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 94% έδωσε ισχυρή ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια, αμβλύνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε μόλις 1,60 δολ. και έκλεισε στα 1.887,80 δολ. ανά ουγγιά, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Μικρά κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 3 cents ή 0,1% στα 24,802 δολ. ανά ουγγιά. Πιο ισχυρά κέρδη κατέγραψε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να ενισχύεται σε ποσοστό 1,4% στα 3,222 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άλμα 3,5% και σκαρφάλωσε στα 927,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 0,7% στα 2.345,10 δολ. ανά ουγγιά.

Αν σου άρεσε κάνε