Αρνητικό τέμπο στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Αρνητικό τέμπο στα ευρωπαϊκά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:51 Δημιουργία 12/11/20, 10:49

Αρνητικό τέμπο ακολουθεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη σκιά του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που θερίζει την περιφέρεια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,94%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,91% και ο γαλλικός CAC 40 επίσης σημειώνει απώλειες 0,58%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης της Ισπανίας και ο δείκτης του Μιλάνου χάνουν 0,80% και 0,46% αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει ο κορονοϊός. Η αισιοδοξία που επικρατεί χάρη στη πρόοδο που σημειώνεται στην εξέλιξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού μετριάζεται από την άσχημη επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται πως Ρjizer και ΒioNTech ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο που κατασκευάζουν είναι κατά 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής Covid - 19, όπως έδειξε η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Tην ίδια ώρα τα κρούσματα στις ΗΠΑ αγγίζουν αριθμούς - ρεκόρ. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων covid-19 έφτασε χθες τις 142.279, καταγράφοντας ρεκόρ για δεύτερη συνεχή ημέρα και παραμένοντας πάνω από τις 100.000 για όγδοη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters. Περισσότεροι από 65.000 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Covid Tracking Project, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής. Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί περίπου 10.4 εκατομμύρια μολύνσεις και 241.809 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι γερμανικές τιμές καταναλωτή σημείωσαν πτώση τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά στοιχεία, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Destatis. Σε ετήσια βάση, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,2% με βάση τα εθνικά πρότυπα και πτώση 0,5% με βάση τα εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα. Και τα δύο νούμερα είναι αντίστοιχα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό ρεκόρ το γ' τρίμηνο μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας που είχαν επιβληθεί προηγουμένως για τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ειδικότερα, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 15,5% το γ' τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Αν σου άρεσε κάνε