Σε ρυθμούς εκλογών η Ασία

Σε ρυθμούς εκλογών η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:50 Δημιουργία 03/11/20, 09:48

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά τα χθεσινά κέρδη της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημειώνει κέρδη 1,42% και ο Shenzhen κερδίζει 1,13%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng προσθέτει 2% ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1,88%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.

Οι επενδυτές πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να κινηθεί για ένα μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο, αν νικήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Κάτι τέτοιο όμως θα απαιτούσε την υποστήριξη της Γερουσίας, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 1,93%, καθώς η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες στο χαμηλό ρεκόρ του 0,1%. Ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe, δήλωσε ότι η τράπεζα δεσμεύτηκε να κάνει ό, τι μπορεί για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η αυστραλιανή οικονομία συρρικνώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους, ωστόσο ο Lowe δήλωσε ότι αναμένει πως τα επίσημα στοιχεία θα δείξουν κάποια ανάπτυξη το τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε