Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία

Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:20 Δημιουργία 30/10/20, 10:18

Στο «βαθύ κόκκινο» κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε απώλειες 1,52%. Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε 4% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 2,56% και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολισθαίνει 2,30%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,55%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 1,47% και ο Shenzhen υποχωρεί 2,13%. Σημειώνεται πως η Κίνα έδωσε χθες στην δημοσιότητα τους κύριους άξονες του προγράμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια, δίνοντας έμφαση στην εσωτερική κατανάλωση και την τεχνολογική αυτονομία, χωρίς ωστόσο να καθορίζει στόχο οικονομικής ανάπτυξης.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προετοιμάζεται για τη διεθνή κυκλοφορία του πειραματικού της εμβολίου. Η ανακοίνωση ήρθε καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με τις Γερμανία και Γαλλία να ανακοινώνουν μέτρα lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές των προμηθευτών της Apple. Στην Ιαπωνία, η μετοχή της Taiyo Yuden σημείωσε πτώση περίπου 2,4% ενώ η μετοχή της Murata Manufacturing υποχώρησε 1,71%. Στη Νότια Κορέα, η μετοχή τη LG Display επίσης υποχώρησε 1,04%. Παράλληλα, στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της AAC Technologies έχασε 0,71%.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη της Apple για το δ' τρίμηνο χρήσης ξεπέρασαν, έστω και κατά μικρό ποσοστό, τις προσδοκίες των αναλυτών, ωστόσο η εταιρεία δεν παρέχει στους επενδυτές guidance για το τι να περιμένουν για το τρέχον τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Η απουσία guidance για το λογιστικό α΄ τρίμηνο του 2021 σημαίνει ότι επενδυτές και αναλυτές δεν θα έχουν στοιχεία για το πώς εκτιμά η Apple ότι θα κινηθούν οι πωλήσεις του iPhone 12, που βρίσκεται ήδη στην αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε