Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές μετά τη χθεσινή «κατρακύλα»

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές μετά τη χθεσινή «κατρακύλα»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:50 Δημιουργία 29/10/20, 18:31

Με μεικτά πρόσημα αλλά και οριακές μεταβολές ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές, σήμερα Πέμπτη, με την ξέφρενη πορεία του κορονοϊού να προκαλεί ανασφάλεια στην Ευρώπη.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε ήδη ολικό, εθνικό lockdown, ενώ στη Γερμανία επιβλήθηκε μερικό lockdown σε όλη τη χώρα, με τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων.

Η Βρετανία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση, με τις νέες μολύνσεις στη χώρα να διπλασιάζονται κάθε εννέα μέρες, σύμφωνα με έρευνα του Imperial College, στο Λονδίνο.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως «η επιβολή νέων μέτρων περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, όπου η κάμψη είναι ορατή. Οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί ενώ η αβεβαιότητα βαρύνει και την επενδυτική δραστηριότητα».

«Τα στοιχεία που θα έχουμε μέχρι το Δεκέμβριο θα μπορέσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τα εργαλεία που έχουμε με βάση τις συνθήκες» συμπλήρωσε η Κ. Λαγκάρντ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,22% στις 5.570 μονάδε2.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη αυξήθηκε κατά 0,13% στις 11.575 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC υποχώρησε 0,19% στις 4.562 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,37% στις 17.831 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη έπεσε 1,10% στις 6.403 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκέντρωσε απώλειες 0,23% στις 341.40 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε