Στη «σκιά» της πανδημίας η Ευρώπη

Στη «σκιά» της πανδημίας η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:57 Δημιουργία 13/10/20, 10:48

Στις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κορονοϊού επικεντρώνουν την προσοχή οι επενδυτές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν πτωτικές τάσεις.

Πιο αναλυτικά, ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται πτωτικά κατά 0,67%, ο γαλλικός CAC 40 επίσης καταγράφει πτώση κατά 0,69% και δείκτης του Λονδίνου χάνει 0,60%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,68% και ο δείκτης της Ισπανίας χάνει 0,68%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,29%.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών όπως JP Morgan, Citigroup αλλά και άλλων εταιρειών όπως Delta Air Lines. Οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους και στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καθώς αναμένεται η κυκλοφορία του του iPhone της Αpple.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε κατά 0,2% τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση τον περασμένο βήμα, σημειώνει η Destatis. Η πτώση βρίσκεται σε πλήρη "αρμονία" με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών που είχαν ερωτηθεί στο πλαίσιο έρευνας της Wall Street Journal.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η φαρμακευτική βιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αναστέλλει προσωρινά την κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εναντίον του κορονοϊού, καθώς ένας από τους εθελοντές συμμετέχοντες σε αυτή ασθενεί χωρίς να έχει δοθεί εξήγηση γι’ αυτό, εξέλιξη που καθυστερεί μια από τις πιο προβεβλημένες προσπάθειες με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η παγκόσμια πανδημία.

Αν σου άρεσε κάνε