Ευρωαγορές: Με το βλέμμα στα παζάρια στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης

Ευρωαγορές: Με το βλέμμα στα παζάρια στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:54 Δημιουργία 09/10/20, 10:53

Κέρδη καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τον νέο γύρο πολιτικών διαβουλεύσεων στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναζωπύρωσε τις ελπίδες για μια συμφωνία την Πέμπτη, δηλώνοντας στο Fox News ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου έχουν ξεκινήσει και πάλι, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια συμφωνία.

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε τις παγκόσμιες αγορές, ανακοινώνοντας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς. Ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι θα νικήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ψηφίσει με τους Ρεπουμπλικάνους ένα νέο πακέτο τόνωσης.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4% στις 369,94 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 13.081,10 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,6% στις 4.941,16 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 6.006,60 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,3%.

Στα μάκρο της ημέρας, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,1% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 4,6%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, το London Stock Exchange ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να πουλήσει το Borsa Italiana στην Euronext έναντι 4,3 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε