Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και νευρικές κινήσεις

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και νευρικές κινήσεις

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:08 Δημιουργία 07/10/20, 11:07

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει τις συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου οδήγησε τη Wall Street σε βαριές απώλειες χθες καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες και το πολωμένο πολιτικό κλίμα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα κατέληγαν τελικά σε μια συμφωνία για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι με εντολή του σταματούν οι διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ανέφερε παράλληλα ότι αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, "θα περάσουμε ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης που θα εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς και τις μικρές επιχειρήσεις".

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου ήρθε ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ σε ομιλία του είχε καλέσει τους νομοθέτες στην Ουάσινγκτον να συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 366,27 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,2% στις 12.930,80 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται επίσης 0,2% στις 4.909,32 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 5.971,54 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,1%, ενώ και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,1%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Αύγουστο μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου.

Ειδικότερα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,2% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 1,5%.

Αν σου άρεσε κάνε