Καλωσορίζουν την επιστροφή Τραμπ οι αγορές

Καλωσορίζουν την επιστροφή Τραμπ οι αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:57 Δημιουργία 06/10/20, 09:55

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, λαμβάνοντας ώθηση από τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street.

Το εξιτήριο του Ντόναλντ Τραμπ από το νοσοκομείο, αλλά και οι ελπίδες για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ενίσχυσαν το επενδυτικό αίσθημα.

Ο Τραμπ εγκατέλειψε το νοσοκομείο, στο οποίο παρέμεινε για λιγότερο από τρεις ημέρες χθες Δευτέρα και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, παρά τα ερωτηματικά που υπάρχουν για το κατά πόσον έχει αναρρώσει πλήρως και το εάν μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για άλλα πρόσωπα του κύκλου του.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,51%, στις 23,430,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,19% ενώ, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng καταγράφει άνοδο 0,70%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι αγορές είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κέρδισε 1,24%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,35%.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας τον Αύγουστο σημείωσε "καθίζηση" κατά 43% σε σχέση με τον Ιούλιο, παραμένοντας ωστόσο πλεονασματικό, σύμφωνα με τη στατιστική αρχή της χώρας.

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, ο διοικητής της, Philip Lowe, σημειώνει: "Το Συμβούλιο συνεχίζει να θεωρεί ότι η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας καθώς η οικονομία ανοίγει περαιτέρω".

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Τράπεζας, δεν επήλθε καμία αλλαγή στο βασικό της επιτόκιο.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός για το 2021 αναμένεται να περιέχει ένα σχήμα επιδότησης μισθών, με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για τους νέους Αυστραλούς, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να προσπαθήσει να φέρει στο προσκήνιο μειώσεις φόρων εισοδήματος νωρίτερα του αναμενομένου.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου του χρυσού Northern Star Resources και Saracen Mineral Holdings, στην Αυστραλία, κέρδισαν άνω του 10% στις συναλλαγές της Τρίτης, καθώς οι δυο τους ανακοίνωσαν συγχώνευση ύψους 16 δισ. αυστραλιανών δολαρίων (11,5 δισ. δολ.).

"Πρόκειται για φανταστική συναλλαγή", ανέφερε ο Bill Beament, εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. της Northern Star, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. "Είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση ως ενιαία οντότητα στα χρόνια που έρχονται, με στόχο να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα", κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε