Νευρικότητα στη Wall Street, πριν το πρώτο debate Τραμπ - Μπάιντεν

Νευρικότητα στη Wall Street, πριν το πρώτο debate Τραμπ - Μπάιντεν

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 29/09/20, 16:42

Κλίμα έντονη νευρικότητας σημειώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την έναρξη της Τρίτης, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στο πρώτο debate εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλτ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν θα τεθούν αντιμέτωποι στην πρώτη τηλεμαχία εν όψει των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου και αναμένεται να παραθέσουν τις βασικές προεκλογικές τους δεσμεύσεις για την αμερικανική οικονομία.

Ακόμα, προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν τα αυξανόμενα νέα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 στις ΗΠΑ και σε άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 0,06% στις 27.556 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,02% στις 3.350 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,01% στις 11.119 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρα, το εμπορικό έλλειμμα προϊόντων των ΗΠΑ ενισχύθηκε ον Αύγουστο, με τις εισαγωγές να αυξάνονται, καθώς οι επιχειρήσεις «χτίζουν» ξανά τα αποθέματά τους, τα οποία εξαντλήθηκαν όταν η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τη ροή των προϊόντων.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το έλλειμμα κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5%, φτάνοντας στο ρεκόρ των $82,9 δισ. τον περασμένο μήνα.

Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,1%, στα $201,3 δισ., ενώ οι εξαγωγές κατά 2,8%, φτάνοντας στα $118,3 δισ.

Αν σου άρεσε κάνε