Μεικτά σινιάλα από την Ασία

Μεικτά σινιάλα από την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:36 Δημιουργία 07/09/20, 10:33

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αντιδρούν στην αύξηση των εντάσεων στο τεχνολογικό μέτωπο μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Κίνα, Ο Shanghai Composite χάνει 1,26%, ενώ ο Shenzhen Component υποχωρεί 1,20%. Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,27%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,49% ενώ ο Kospi της Νότας Κορέας σημειώνει κέρδη 0,57%. Τέλος, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά 0,33%.

Η μετοχή της Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), εισηγμένης εταιρείας στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ της Κίνας, σημειώνει βουτιά σχεδόν 20%, μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για το ότι η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές της εταιρείας. Η πιθανή ενέργεια της Ουάσινγκτον, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική κλιμάκωση της ''τεχνολογικής μάχης'' μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στα μάκρο, οι εξαγωγές της Κίνας συνέχισαν τις ισχυρές επιδόσεις τον Αύγουστο, καθώς η συνεχιζόμενη ανάκαμψη παγκοσμίως τόνωσε την εξωτερική ζήτηση.

Οι εξαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο αυξήθηκε 9,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μετά από μια αύξηση 7,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση τελωνείων. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 7,3%.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Αύγουστο, σε σχέση με την πτώση 1,4% τον Ιούλιο και την πτώση 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Κίνα κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 58,93 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας από το πλεόνασμα των 62,33 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο, και υψηλότερα από το πλεόνασμα των 51,85 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αν σου άρεσε κάνε