Στην Ασία η σκυτάλη των απωλειών

Στην Ασία η σκυτάλη των απωλειών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:52 Δημιουργία 04/09/20, 09:50

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, τη "σκυτάλη" της πτώσης από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η Αυστραλία, με τον S&P/ASX να κλείνει στο -3,11%.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται και τα κινεζικά χρηματιστήρια. Ο Shanghai Composite χάνει 1,22%, ενώ ο Shenzhen Component βρίσκεται στο -1,35%. Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,83%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 1,11%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε 1,31%.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας ο κλάδος τεχνολογίας. Οι προμηθευτές της Apple είδαν τις μετοχές τους να υποχωρούν με τις Sharp και Murata Manufacturing στην Ιαπωνία να χάνουν 2,09% και 2,25% αντίστοιχα. Η μετοχή της νοτιοκορεάτικης LG Display υποχώρησε περίπου 2%. Πτώση 1,49% σημείωσε η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Σημειώνεται ότι η ίδια η Apple γνώρισε απώλειες 8% στην Wall Street την Πέμπτη, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τα μέσα Μαρτίου.

Πιέσεις δέχτηκαν και οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ, όπως η Alibaba, η Tencent και η Meituan Dianping.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο τζίρος λιανικής της Αυστραλίας αυξήθηκε 3,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η ανακοίνωση έρχεται μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ τριμήνου που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έδειξαν ότι η χώρα εισέρχεται και επίσημα σε ύφεση.

Αν σου άρεσε κάνε