Προς αναζήτηση κατεύθυνσης και πάλι η Ασία

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης και πάλι η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:49 Δημιουργία 02/09/20, 09:47

Κατεύθυνση για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση αναζητούν οι ασιατικές αγορές, μετά τα χθεσινά ρεκόρ του Nasdaq και του S&P 500 στη Wall Street και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Αυστραλία που επιβεβαίωσαν ότι η οικονομία της χώρας διολίσθησε σε ύφεση για πρώτη φορά τα τελευταία 29 χρόνια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 23,247,15 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ Hang Seng καταγράφει μικρά κέρδη 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,1%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,2%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη κινούνται με μικρές απώλειες. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 καταγράφει άνοδο 1,85%.

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Αυστραλία έδειξαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την μικρή υποχώρηση κατά 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτή είναι η πρώτη περίοδος συρρίκνωσης του ΑΕΠ για δύο διαδοχικά τρίμηνα – κάτι που ορίζει ότι η οικονομία διολίσθησε σε ύφεση – από το 1991.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών, φτάνοντας το 0,7% τον Αύγουστο.

Αν σου άρεσε κάνε