Έτσι στοιχηματίζουν 20 αναλυτές για τις αμερικανικές κάλπες

Έτσι στοιχηματίζουν 20 αναλυτές για τις αμερικανικές κάλπες

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 25/08/20, 08:43

Τη νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν προβλέπει η πλειοψηφία των στρατηγικών αναλυτών, εγείροντας ωστόσο ενστάσεις ως προς την επίδραση του αποτελέσματος στις αγορές.

Ειδικότερα, με βάση την έρευνα του CNBC την προηγούμενη εβδομάδα, 14 από τους 20 αναλυτές εκτιμούν πως νικητής των εκλογών θα είναι ο Τζο Μπάιντεν, έναντι 6 που «βλέπουν» νικητή και πάλι τον Ντόναλντ Τράμπ.

10 από τους 20, αναμένουν υποχώρηση του δείκτη S&P 500, τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές, 5 κάνουν λόγο για «ράλι», ενώ 4 προβλέπουν κινήσεις σε συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης στο ταμπλό της Wall Street.

Την ίδια στιγμή, πολυφωνία επικρατεί και όσον αφορά τη φορολογική ατζέντα του Μπάιντεν.

«Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Γερουσία, με τον Μπάιντεν να επικρατεί στον (Λευκό Οίκο), τότε πιθανότατα θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί ένα ράλι της αγοράς απ 'ότι αν ο Μπάιντεν κερδίσει και η Γερουσία παραμείνει στους Ρεπουμπλικανούς, καθώς θα είναι λιγότερο πιθανό να συνεχίσει τη φορολογική του ατζέντα χωρίς έλεγχο», αναφέρει ένας από τους αναλυτές.

Μόλις τρεις από τους 20 συμμετέχοντες στην έρευνα αναμένουν μια «καθαρή» νίκη του Τράμπ, ενώ κάποιος από τους ερωτηθέντες δήλωσε πως κατά τη γνώμη του «η Φλόριντα θα αποφασίσει για την τύχη του προέδρου».

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν καλός για τις κεφαλαιαγορές κατά την πρώτη του θητεία, εντούτοις οι τάσεις προστατευτισμού που επέβαλε στο μέτωπο του εμπορίου και της μετανάστευσης θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομία. Σε ερώτηση, ποια θα είναι τελικά η αντίδραση των αγορών σε πιθανή νίκη του Τραμπ, 11 από τους αναλυτές, δήλωσαν πως ο S&P θα τρέξει με «ράλι» 5%.

Έντονη ανησυχία εκφράζεται και για την πιθανότητα αμφισβητούμενων εκλογών, με 11 από τους ερωτηθέντες να προβλέπουν πτώση 5-10% και άλλους 5, να προβλέπουν ότι το sell-off, θα είναι πιθανώς χειρότερο από 10% για τον S&P.

Σύμφωνα με 3 αναλυτές, ο S&P θα κλείσει το έτος με 3,600 μονάδες, ενώ 2 υποστηρίζουν πως μπορεί να πέσει και κάτω από τις 3,000 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε