Κερδοφορία στην Ευρώπη με ώθηση από την Ασία

Κερδοφορία στην Ευρώπη με ώθηση από την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:00 Δημιουργία 24/08/20, 10:59

Κερδοφορία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της εβδομάδας, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από το θετικό κλίμα νωρίτερα στην Ασία και τους επενδυτές να μοιράζουν το βλέμμα σε κρίσιμα μέτωπα, όπως το χρηματοοικονομικό, το γεωπολιτικό, αλλά και το υγειονομικό, ζυγίζοντας τις εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,37%, με τον έτερο πανευρωπαϊκό δείκτη Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της Ευρωζώνης, να ενισχύεται κατά 1,34%.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,37%, με τον γαλλικό CAC να ενισχύεται κατά 1,78% και τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 1,37%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,29% και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 1,56%.

Η προσοχή επεικεντρώνεται στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα έγκρισης "fast track" του πειραματικού εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, το οποίο αναπτύσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα του, τον Νοέμβριο, όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους Financial Times.

Στο μεταξύ, η ανώτερη σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο, Kellyanne Conway, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση της εντός Αυγούστου, για προσωπικούς λόγους. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους φέρεται να εξέφρασε υποστήριξη για την απόφασή της, ωστόσο η αποχώρηση της στενής του συνεργάτιδας θεωρείται ακόμη ένα πολιτικό πλήγμα για τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα.

Αν σου άρεσε κάνε