«Πράσινο» στην Ασία με σκυτάλη από τη Wall Street

«Πράσινο» στην Ασία με σκυτάλη από τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:01 Δημιουργία 24/08/20, 09:59

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλά της Wall Street στις συναλλαγές της περασμένης Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,28%, στις 22.984,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 1,07%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 1,63%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai ενισχύεται κατά 0,28%, με τον Shenzen να καταγράφει κέρδη 1,52%, ενώ στην Ταϊβάν ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,31%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές "προσθέτοντας" 0,30%.

Οι παγκόσμιες αγορές έχουν ανακτήσει σχεδόν το σύνολο των απωλειών που κατέγραψαν νωρίτερα μέσα στο έτος, κατά την περίοδο του πρώτου ξεσπάσματος της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, αλλά σε έναν βαθμό και στην Ευρώπη τα κρούσματα έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται εκ νέου.

Αναλυτές σημειώνουν ωστόσο ότι η χρηματιστηριακή ανάκαμψη είναι πιθανότατα ιδιαίτερα πρόωρη για να μπορέσει να υποστηριχθεί από την πραγματική οικονομική δραστηριότητα, η οποία παραμένει βυθισμένη στην αβεβαιότητα.

Οι βασικοί δείκτες παγκοσμίως έχουν στηριχτεί στην ανάκαμψη εταιρικών κολοσσών (ιδιαίτερα του κλάδου της τεχνολογίας στις ΗΠΑ), ενώ οι περισσότερες μετοχές καταγράφουν πτώση σε σχέση με τα επίπεδά τους στις αρχές του 2020.

Η παγκόσμια οικονομία παρέχει "λίγους λόγους για αισιοδοξία", σημειώνει η Mizuho Bank, σε έκθεσή της.

Εάν ο πλανήτης πληγεί από ένα "δεύτερο κύμα" του κορονοϊού και νέους περιορισμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την ταξιδιωτική κίνηση, η πορεία οικονομικής ανάκαμψης θα εκτροχιαστεί εκ νέου, τονίζει η τράπεζα.

Ήδη οι μακροοικονομικοί δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη δείχνουν επιβράδυνση των ρυθμών ανάκαμψης.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύεται από τη διάθεση των κεντρικών τραπεζών να δώσουν ώθηση στη χορήγηση πίστης, με πολλούς εξ αυτών να "ποντάρουν" σε εταιρείες που θεωρούν ότι θα εξέλθουν ισχυρότερες από την κρίση της πανδημίας, κατά βάση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Αν σου άρεσε κάνε