Ψάχνει για... πρόσημο η Ασία

Ψάχνει για... πρόσημο η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:46 Δημιουργία 19/08/20, 09:45

Το… πρόσημο αναζητούν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά του S&P 500 και του Nasdaq στη Wall Street, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τα στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 23.110,61 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν 19,2% τον Ιούλιο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τον Ιούνιο οι εξαγωγές είχαν κατρακυλήσει 26,2%.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές εμφανίζουν υποχώρηση για 20 διαδοχικούς μήνες καθώς η πανδημία του κορονοϊού πλήττει την παγκόσμια ζήτηση. Ωστόσο, υπήρχαν και κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία, με τις εξαγωγές στην Κίνα να αυξάνονται κατά 8,2%. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση από τις αρχές του 2019.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,75%, με την αγορά να ανοίγει με μεγάλη καθυστέρηση λόγω ενός τυφώνα που έχει πλήξει την περιοχή. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνουν οι ανησυχίες για την ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν το Πεκίνο να ανακοινώσει τα δικά του αντίποινα μετά τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για κυρώσεις κατά του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei.

Σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν οι δείκτες χάνουν 0,1% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ ο Kospi στη Νέα Κορέα ενισχύεται 0,7%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX σημειώνει άνοδο 0,8%.

Αν σου άρεσε κάνε