«Ναυάγιο» στα ευρωπαϊκά ταμπλό

«Ναυάγιο» στα ευρωπαϊκά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:09 Δημιουργία 20/07/20, 11:06

Στο «κόκκινο» εγκαινιάζουν τη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές,. στον απόηχο του αδιεξόδου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι «27» αναζητούν συμβιβαστική λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,70%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 0,91% και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,89%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου κατέγραψε πτώση 0,88% και ο δείκτης της Ισπανίας κινήθηκε πτωτικά κατά 0,78%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,48%.

Oι συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών ξεκίνησαν την Παρασκευή, συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και τώρα αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα. Οι 27 ηγέτες του μπλοκ θα συναντηθούν ξανά στις 17:00, ώρα Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα όπως το συνολικό ύψος του ταμείου και τους μηχανισμούς για τον έλεγχο των δαπανών. Γάλλος αξιωματούχος ανέφερε πως η αποστολή τους βλέπει πλέον να διανοίγεται μονοπάτι προς μία πλήρη συμφωνία

Πάντως το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους, αναφέρει ότι οι τέσσερις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορθώνουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το μαζικό πακέτο στήριξης που θα αναζωογονήσει την οικονομία του μπλοκ είναι έτοιμες να συμφωνήσουν με ένα σημείο-κλειδί της συμφωνίας.

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για την πορεία των δύσκολων, μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνοντας ότι σημειώνεται πρόοδος.

Με τους επενδυτές να προεξοφλούν ήδη μια συμφωνία μετά από μια σειρά γενναίων ανακοινώσεων τις τελευταίες εβδομάδες, οι ηγέτες βρίσκονται υπό πίεση να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Αν σου άρεσε κάνε