Σε πτωτική τροχιά η Ασία στη σκιά του κορονοϊού

Σε πτωτική τροχιά η Ασία στη σκιά του κορονοϊού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:11 Δημιουργία 18/06/20, 09:00

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, στη σκιά των ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, στο Πεκίνο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 22.359,70 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,5%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο Shenzhen component ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 1% στον απόηχο της ανακοίνωσης της κυβέρνησης ότι η ανεργία ξεπέρασε το επίπεδο του 7% εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στο Πεκίνο και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ πρόσφατα προειδοποίησε για τον κίνδυνο η αμερικανική οικονομία να υποστεί μακροχρόνια ζημία από την κρίση, τονίζοντας ότι "μέχρι οι πολίτες να αισθανθούν σίγουροι ότι η ασθένεια έχει περιοριστεί, η πλήρης ανάκαμψης της οικονομίας δεν είναι πολύ πιθανή".

Στις ΗΠΑ πολιτείες όπως η Φλόριντα και το Τέξας συνεχίζουν να καταγράφουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νοσηλείες στο Τέξας σημείωσαν άλμα 11% μέσα σε μία μόνο ημέρα την Τετάρτη.

Στην Κίνα, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Πεκίνο οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, στο κλείσιμο των σχολείων και στον αποκλεισμό ολόκληρων γειτονιών.

Αν σου άρεσε κάνε