Στην.... «εντατική» τα χρηματιστήρια

Στην.... «εντατική» τα χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:19 Δημιουργία 15/06/20, 11:17

Ισχυρό πρέσινγκ καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για την επιστροφή του Πεκίνου σε καθεστώς lockdown μετά από αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αγορά στο νότιο τμήμα.

Την ίδια ώρα, Αλαμπάμα, Καλιφόρνια, Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα ανακοίνωσαν επίσης αύξηση, ενώ Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα είδαν το Σάββατο αριθμό - ρεκόρ νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία τους λόγω του ιού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 2,34%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να ηγείται των απωλειών με 4,1%, αλλά και με το σύνολο των κλάδων και των χρηματιστηρίων να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της Ευρωζώνης, "χάνει" 2,85%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 2,84%, ο γαλλικός CAC κατά 2,76%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατά 2,24%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB "χάνει" 2,34% και ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 2,90%.

Στο μεταξύ, η προσοχή είναι στραμμένη και στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ της πλειονότητας των ευρωπαϊκών χωρών από σήμερα, ενώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα και των μη απολύτως απαραίτητων καταστημάτων, στον βαθμό που θα τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η σουηδική εταιρεία ενδυμάτων λιανικής, Hennes & Mauritz (H&M), ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο β΄ τρίμηνο μειώθηκαν 50% σε ετήσια βάση, σε μια μικρότερη πτώση από ό,τι αναμενόταν, καθώς οι περιορισμοί για τον κορονοϊό άρχισαν να χαλαρώνουν σε πολλές από τις αγορές της και τα καταστήματα να ανοίγουν εκ νέου.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας σολωμού των νησιών Φερόε Bakkafrost σημειώνει πτώση 8,2%, στον "πυθμένα" του Stoxx 600, με τη βελγική εταιρεία επιστημονικής έρευνας UCB να βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 12%, καθώς η Kepler Chevreux αύξησε την τιμή - στόχο.

Αν σου άρεσε κάνε