Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε overweight η Morgan Stanley

Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε overweight η Morgan Stanley

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:13 Δημιουργία 01/06/20, 15:05

Σε αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς μετοχών προχωρά η Morgan Stanley, δίνοντας σύσταση «overweight» από «underweight» πριν.

Σύμφωνα με τον οίκο, η Ελλάδα καθώς και οι χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Morgan Stanley τονίζει δε πως οι μη τραπεζικές μετοχές αποτελούν το προτεινόμενο «play» μακροπρόθεσμα.

Όπως επισημαίνει, έως τώρα τηρούσε επιφυλακτική στάση για τις ελληνικές μετοχές λόγω της υψηλής έκθεσης της οικονομίας στον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας και της επίσης προσεκτικής της στάσης σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης των τραπεζών.

Ενώ και οι δύο αυτοί κίνδυνοι δεν έχουν εξαφανιστεί, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι από το τέλος του περασμένου μήνα, η σύνθεση του δείκτη MSCI Ελλάδας έχει μία σημαντική προσαρμογή και έχει γίνει πιο αμυντική, καθώς τρεις τράπεζες –Alpha Bank, ETE και Eurobank καθώς και η Titan, αφαιρέθηκαν από τον δείκτη ο οποίος πλέον απαρτίζεται από τις ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Οι ελληνικές μετοχές εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως τονίζει η MS, προσφέρουν ένα ελκυστικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης σε ό,τι αφορά τον πιθανό καταλύτη που έχει δημιουργηθεί πλέον, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, το Ταμείο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό σημείο καμπής για την ευρωζώνη και να οδηγήσει σε χαμηλότερα risk premiums των ευρωπαϊκών μετοχών.

Εάν το σχέδιο εγκριθεί, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου καθώς και τα assets της περιφέρειας θα οδηγηθούν σε σημαντικό re-rating.

Αν σου άρεσε κάνε