Πτώση στη Wall Street, μετά από την ανεργία στις ΗΠΑ

Πτώση στη Wall Street, μετά από την ανεργία στις ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 14/05/20, 16:47

Νέες, ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το ξεκίνημα της Πέμπτης, με τους επενδυτές να δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ αλλά και από το νέο γύρο εντάσεων μεταξύ του Ντόναλτ Τραμπ και της Κίνας.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στο Πεκίνο για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 1,09% στις 22.986 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 1,07% στις 2.789 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,82% στις 8.790 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι νέες αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 2,98 εκατομμύρια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 9 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Συνυπολογίζοντας τα τελευταία στοιχεία, από τα μέσα Μαρτίου -τότε που άρχισε το lockdown- περισσότεροι από 36 εκατ. Αμερικανοί(36,5 εκατομμύρια για την ακρίβεια) έχουν υποβάλει αίτημα για επίδομα ανεργίας, προσεγγίζοντας μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες τα επίπεδα ανέργων στη 18μηνη ύφεση του 2008.

Αν σου άρεσε κάνε